heroimageB.jpg
heroimageB.jpg

Illustrator & Striptekenaar

Over Mij

Het tekenen doe ik al zo lang ik kan herinneren.
Al op vroege leeftijd ontdekte ik de magie van het beeldverhaal.

Ik werk als illustrator/striptekenaar in opdracht van bedrijven, scholen gemeenten en particulieren.

Het tekenen doe ik al zo lang ik kan herinneren. Al op vroege leeftijd ontdekte ik de magie van het beeldverhaal. En dat heeft mij nooit meer losgelaten!

Na jaren werkzaam te zijn geweest als senior Grafisch Ontwerper, de knoop doorgehakt en besloten mijn passie te volgen als Striptekenaar en illustrator. Inmiddels werk ik voor diverse grote en kleine opdrachtgevers, zoals DPG Media, Nederlandse Hartstichting, Prinsesbeatrixs fonds, gemeente Zoetermeer, Storyworld Groningen, Vereniging Eigen Huis en Opzij magazine.

Mijn werkzaamheden variëren van editorial illustraties in magazines zoals in Opzij tot het ontwikkelen van een animatiestijl voor vereniging Eigenhuis. Voor bedrijven ontwikkel ik o.a. characters, die helpen hun boodschap op een op een persoonlijke en leuke manier te communiceren, naar buiten maar ook voor bijvoorbeeld interne communicatie binnen het bedrijf. Een beeld verteld vaak meer dan woorden en blijft tegenwoordig veel beter hangen, dan hele lappen tekst.

Als striptekenaar werk sinds 2022 ook voor studio Jan Kruis voor Jan Jans en de kinderen. Daarnaast heb ik inmiddels een aantal stripalbums gepubliceerd, zoals bijvoorbeeld “Ulfberht” dat in 2019 als mijn debut album werd gepubliceerd door uitgeverij Syndikaat. Het behaalde dat jaar een nominatie als beste stripalbum van 2019.

Heb je een vraag of wil je meer weten over de mogelijkheden voor een strip of cartoon? neem dan contact met mij op via het contactformulier op deze site.

https://cdn.sanity.io/images/qtzz3z4y/production/5a9275eec835f936309ba331a2feddbaee3e1416-1500x1000.jpg
heroimageB.jpg

Beschikbaar voor: bedrijfs illustraties, editorial illustraties, strips, Character design en Artwork in opdracht.

info@ireneberbee.nl

+31 6 1700 9494

KVK: 27362577

© Irene Berbee